Slalom printre balti

Bacaul vorbeste APARIE 1Pe cât de dorita a fost ninsoarea, pe atât de mult am ajuns zilele acestea sa urasc zapada. Sunt pieton si poate nu as fi ajuns sa scriu aceste rânduri daca as cunoaste confortul zilnic al masinii personale. Sunt pieton, iar de când s-a incalzit vremea fac slalom printre balti.

Imi apar in cale pe trotuar, pe strada, in fata blocului, la intrarea in magazine si mai ales in dreptul trecerilor pentru pietoni. De când s-a incalzit vremea si s-a topit zapada, unele guri de canalizare s-au infundat, refuzând sa mai preia volumul mare de apa. Asa se face ca in multe cazuri trebuie sa ne deviem traseul, sa ignoram problema, iar atunci când astfel de situatii se repeta sa tragi câte o sudalma la adresa autoritatilor.

Cum spuneam, sunt pieton si tare i-as invita pe alesii nostri sa faca o plimbare prin acest oras european. Tare imi doresc sa stea si ei cel putin opt ore cu picioarele ude in incaltari, iar la terminarea programului sa o ia de la capat, pe drumul spre casa presarat cu balti si cu adevarate intinderi de apa care nu-si mai gasesc loc in sistemul de canalizare al orasului.

Poate mai ies si cei de la CRAB pe strazi ca sa mai desfunde canalizarile, ca pretul pe care il platim pentru aceste servicii este destul de piparat. Si mai am o rugaminte de bun simt la soferii care trec cu viteza prin balti, ignorându-i pe cei aflati pe trotuare: pietonii sunt si ei oameni! Nu-i mai stropiti (murdariti)in graba cotidiana!

Iulian Scurtu