Locuiesc în zona centrală a oraşului şi vreau să vă spun că ne mănâncă şobolanii de vii! Stau în blocul nr. 1 de pe strada Nicolae Bălcescu, în blocul “Select”, unde, la parter funcţionează mai multe magazine. Printre ele şi un supermarket care depozitează marfa în stradă!

Şi ca să vedeţi care este elementul comun între locatari, şobolani şi magazin, vă spun că sursa tuturor infecţiilor şi a mizeriei o reprezintă toboganele de gunoi. Deşi s-a pus problema ca aceste tobogane să fie închise, ele funcţionează bine-mersi.

Astfel, ghena de gunoi continuă să fie o permanentă sursă de hrană pentru rozătoare, iar prezenţa şobolanilor la tomberon şi prin subsolurile blocurilor nu face altceva decât să menţină un adevărat focar de infecţie.

Am vedere în spatele blocului, iar de la înălţimea apartamentului meu văd foarte bine cum mişună şobolanii printre paleţii cu marfă. După ce firma de salubritate ridică gunoiul menajer, şobolanii se mută în depozitul de marfă al magazinului.

Rozătoarele sunt într-un du-te vino continuu, urcând chiar şi pe acoperişul de tablă al depozitului. Eu propun ca toboganele de gunoi să fie închise definitiv şi să se facă o deratizare ca la carte în zona respectivă. N-ar strica să facă acelaşi lucru şi reprezentanţii magazinelor care funcţionează la parter. Mai avem puţin şi ne trezim cu şobolanii în casă!

Iulian Ifrone