An de an am învăţat că Săptămâna Mare este cea mai aglomerată perioadă din an. În supermarketuri, hipermarketuri şi pe şosele se vede deja acest lucru.

Apropierea sărbătorilor Pascale le-a dat de lucru inclusiv transportatorilor care fac curse regulate în străinătate.

O parte dintre cadourile trimise de peste hotare au ajuns deja, iar o altă parte sunt pe drum. Pentru că mulţi dintre destinatari locuiesc în localităţile învecinate Bacăului, dubele care vin de afară fac transferul pachetelor între blocuri, ca să le fie mai uşor.

Aşa s-a întâmplat deunăzi şi sub ferestra apartamentului meu, în spatele unui bloc de pe strada Ardealului.

Două autoutilitare, multe genţi, pachete, biciclete, maşini de spălat, scutere şi fel de fel de mărunţişuri erau sortate şi trimise mai departe, către destinatari. Şoferii şi ajutoarele lor lucrau sub tensiune, să nu care cumva să încurce vreun pachet.

Cineva ţinea evidenţa, alte persoane transferau pachetele, însă, dincolo de toate acestea, eu am văzut grija, dăruirea şi emoţia. Fiecare colet în parte are să bucure pe cineva.

În biciclete am văzut bucuria copiilor, în maşina de spălat am văzut mulţumirea femeii sătulă să tot spele rufe la mână, în scuter am văzut un vis împlinit, iar în pachetele cu bunătăţi am văzut toată familia fericită.

Anca Ionaşcu