Soluție pentru a avea și noi un pietonal în centru

Ar fi frumos, nu credeți, să avem și noi un pietonal în centrul orașului, așa cum au toate municipiile care se respectă? Am văzut că atunci când mai avem și noi vreun eveniment sau un spectacol, se mai închide centrul, dar bine ar fi să se închidă de tot și să se gândescă o relocare de spații pentru organizarea unei zone de promenadă.

Și așa sunt multe magazine închise, și așa totul e un pic dezolant. Așadar, este posibil să se renunțe la traficul mașinilor pe toată strada Nicolae Bălcescu, până la Hotelul Decebal, și apoi strada Mărășești, până la primărie, fără a sufoca celelalte artere pe care să se circule cu mașinile. Cum? Păi readucerea la circulația pe dublu sens a străzilor adiacente Războieni, George Bacovia, Ioniță Sandu Sturza, și lărgirea străzii Mihai Viteazu.

O să spuneți acum că pe aceste trasee s-au realizat zone de parcare, lângă trotuare și ce facem? Păi se pare că aici e problema: lipsa locurilor de parcare din oraș. Și aici sunt soluții: multașteptatele și promisele parcări supraterane sau subterane. Un loc ar fi maidanul de lângă Parcul Catedralei, un altul, cel din spatele Teatrului Municipal „Bacovia” și cred că or mai fi câteva. Important este să se dorească aceste investiții, nu? Și să fim și noi mai relaxați, să avem pe unde să ne plimbăm seara sau la sfârșit de săptămână, fără zgomot de mașini și poluare. Ce ziceți?

Valentin Cozma