Vreo două lucruri bune despre oraș

Sunt destule lucruri de reproșat la prima vedere, în Bacăul nostru cel de toate zilele. Dar aș nota și două lucruri bune, ca să ne mai descrețim frunțile prea încordate de problemele cotidiene. Unul sper să îmi fi aparținut și mie într-o oarecare măsură. S-a întâmplat ca, într-una din zilele trecute, să mă întâlnesc cu unul dintre cei care conduc orașul. Nu ne cunoaștem personal, dar în împrejurările respective a fost un bun prilej să îi atrag atenția asupra aspectului din jurul Sălii Sporturilor, unde existau niște gropi exact pe unde intrau delegațiile care ne vizitează orașul pentru competiții.

Altfel spus, o carte de vizită neonorantă, ca și alte aspecte din aceeași zonă, a parcului de la bazinul de înot. Nu am sperat prea mult că se va rezolva ceva în urma discuției, dar am avut surpriza ca după numai 2-3 zile să văd că gropile erau deja astupate, ceea ce m-a făcut să cred că mai contează și vocea unui cetățean absolut de rând, așa cum sunt eu.

Un alt lucru care mi se pare pozitiv este modul în care este întreținut parcul. Zilele acestea se tunde iarba peste tot, iar aspectul este unul îngrijit, de gazon care îmbie la relaxare. Mai ales dacă vremea nu ar mai fi atât de capricioasă. Evident, mai sunt multe lucruri de pus la punct în parc, dar în ansamblu nu este chiar atât de rău.

Florin Rotaru