Spatiul verde putin si … neintretinut

Cu ceva timp in urma, va rugam, domnule primar, sa luati in considerare amenajarea unui spatiu pentru animalele de companie din curtea interioara a Scolii nr. 20 (Ion Luca), pe o portiune mare de teren ce sta nefolosita. Mi-ati raspuns ca acest lucru e imposibil, deoarece e o institutie publica, etc. Daca tot e o institutie publica, haideti sa va semnalez câteva aspecte din aceasta curte de scoala:

1. Este permis in curte accesul masinilor particulare ce aduc copiii pâna in usa de la intrare. Daca ar putea, i-ar baga si in clasa. Din acest motiv, zilele trecute, o masina a distrus unul din stâlpii de sustinere a gardului terenului de sport construit de dvs.

2. Cu câteva luni in urma, pe spatiul verde din curtea scolii a fost inlocuita o conducta de apa. Santul saaat a fost acoperit in bataie de joc si in graba, iar curtea a ramas ca dupa razboi, plina de noroi, de resturi de moloz, bolovani si gunoaie (in special, portiunea dinspre blocul Milcov 136).

3. Putinul spatiu verde existent in curtea scolii nu este absolut deloc intretinut, desi toata lumea face caz de lipsa de spatii verzi. De jur-imprejurul gardului si in lateralul si in spatele salii de sport sunt numai gunoaie pe care nu le strânge nimeni. Nu stiu cine ar trebui sa faca curatenie pe acel spatiu verde, fiindca femeile de serviciu au alte atributiuni, iar paznicii (care dispun de foarte mult timp liber) prefera sa stea la adapost si sa sparga seminte sprijiniti de tocul usii.

Va rog sa verificati aceste aspecte si sa dispuneti corectarea lor.

Ionut Jitaru