Ultima reduta comunista

Politica economica si sociala trâmbitata pe toate canalele mass-media ne duce la pierzanie. Drepturile sociale, sanatatea, cultura si educatia s-au redus in cei 24-25 de ani de la revolutia din decembrie 1989.

Fondul de performanta in serviciile publice s-a redus si el drastic, sunt mari anomalii in tot sistemul prestat catre populatie. Salariile si pensiile nu sunt reglementate conform cosului zilnic ca in tarile UE. Dar platile, taxele, preturile sunt reglementate ca in UE. E normal? Asociatiile de proprietari au ramas ultima reduta comunista, iar sistemul guverneaza aceste entitati. Au ramas stat in stat si fac legea dupa interesul lor.

Nu rare au fost cazurile in care sefii de asociatii au dat bir cu fugitii cu tot cu incasarile de la populatie, presedintii, administratorii au fost prinsi cu mâta-n sac si cu fonduri deturnate. In loc sa muncesca cinstit, sefii de asociatie prefera munca scurta si retributia pe bani cât mai multi de la amarâtul contribuabil locatar.

Stimati cetateni, nu mai plângeti dupa asociatiile de proprietari. Va propun sa luptam toti locatarii pentru contractare, facturare/incasare individuala direct cu furnizorul de servicii si utilitati ca sa nu mai apara divergente intre vecini cu furturi de apa, caldura, gaze pentru ca sistemul este in comun. Astfel vom plati exact cât consumam. Nu e mai bine asa?

Lenuta Mihaescu