Strada amputata

Am primit de curand un plic in care mi se spunea ca printre alte strazi din zona si strada mea a fost asfaltata recent – locuiesc pe strada Avram Iancu, nr. 2, blocul A5 (cel putin, asta este adresa din cartea de identitate).

Nu pot sa fiu de acord deoarece strada pe care este amplasat blocul A5 nu a mai fost asfaltata de mai mult de 5 ani; ba din contra, deoarece este calea traversata subtern de conducte de incalzire, este periodic sparta si reparata mult timp dupa, cu diferentele de material de umplutura si de nivel care raman in urma lucrarilor.

S-a uitat probabil ca pe timpul cat podul de la Margineni a fost in reparatie, aceasta alee de fapt, era zilnic tranzitata de cel putin 1000 de masini zilnic, pe traseul catre tunelul de sub calea ferata si ulterior catre zona Margineni si retur.

A existat si o incercare de redenumire a acestei alei in Bogdan Voievod – strada din fata liceului Mihai Eminescu, ele fiind aproximativ in prelungire. Dar in acest fel se anuleaza actele celor aproximativ 100 de familii care locuiesc in blocul A5 de circa 30-40 de ani.

Ma gandeam ca solutia ar fi simpla – sa fie asfaltata si bucata ciuntita, iar denumirea ei sa ramana asa cum este in actele initiale. Si atunci cred, lucrurile ar intra in normalitate.

Ghiorghies Adrian