Nu ne inchideti scoala!

– apel disperat al satenilor din Scarisoara

Suntem cu totii uniti. Suntem cu totii o voce: vocea satenilor din Scarisoara, comuna Corbasca. Si adresam, prin ziarul dumneavoastra, un apel disperat, care poate este auzit si de catre autoritatile locale din zona noastra.

Nu vrem sa ni se inchida scoala. Nu vrem sa ne lasam copiii sa mearga kilometrii intregi pe jos sau, chiar si cu microbuzul scolar, pâna in centrul comunei, când avem scoala mare, frumoasa, aici in sat. Este vorba de scoala cu clasele V- VIII, care are peste 40 de ani. Si nu suntem de acord cu decizia unor consilieri locali care au votat, fara voia noastra, desi noi i-am ales, sa ne inchida scoala si sa ne trimita copiii la alta scoala din comuna.

Mai ales ca scoala unde vor sa ne duca copiii este mult inferioara ca asta. Scoala Scarisoara este oglinda satului nostru, alaturi de biserica, de caminul cultural, unde se tin toate activitatile din comuna. Nu intelegem de ce noi nu am fost consultati, intrebati, atunci când s-a luat aceasta decizie? Nu intelegem de ce nu suntem respectati?

Daca nu gasim intelegere, vom merge la Inspectoratul Scolar. Daca nici acolo nu suntem bagati in seama, vom protesta in strada. E vorba despre viitorul copiilor nostri, pentru ei luptam. Speram sa se tina cont de ceea ce vrem noi si sa nu se mai ia decizii numai dupa apartenente politice. Nu cred ca cerem prea mult!

Un grup de parinti din comuna Corbasca, Bacau