Strălucirea sărbătorilor, în mărginime

Aș invita autoritățile locale să treacă pe la noi, prin cartierul Alecu Russo, unde vor vedea că, și în acest an, câțiva gospodari ai locului s-au mobilizat și au înfrumusețat, în ton cu sărbătorile de iarnă, brazii pe care-i avem prin grădini.

O fac mereu din resurse proprii, știind că, odată ce au fost aleși, edilii (nici măcar angajații lor) nu prea mai au timp să vadă lucrurile frumoase (sau mai puțin frumoase) din mărginimi. Ca un făcut, atenția Primăriei e centrată exclusiv pe zonele centrale și ultra-centrale.

Numai acolo sunt înfrumesețați stâlpii și spațiile dintre ei, numai acolo sunt atârnate ghirlande din becuri, de parcă numai acolo e Bacăul. Știu că nu suntem singurii care ne facem locurile din cartier mai frumoase, mai strălucitoare, am mai observat și prin alte zone, dar tot de la marginea Bacăului. Știu că și acolo tot din banii proprii, ai cetățenilor, s-au făcut toate astea.

Mi-ar plăcea să observ că primăria – măcar de la anul – va găsi resurse să ofere (în custodie) asociațiilor de locatari astfel de instalații, să simțim și noi cei care nu avem privilegiul să trăim în zonele centrale, că LOR le pasă de noi. E, dacă vreți, un semn minim de respect.

Sărbători fericite, tuturor!

Al. Mișca