„Sufrageria” din grădină

Pe Aleea Ghioceilor din municipiul Bacău, pe spațiul verde de lângă blocul nr. 1, tronează de cel puțin 1 an de zile câteva piese de mobilier vechi. Spun asta, pentru că le-am văzut acolo și anul trecut.

Vara, mobilierul vechi este ascuns privirilor trecătorilor de frunzișul copacilor și de rugii viței-de-vie, însă toamna, de cum cad frunzele, priveliștea aceea este de-a dreptul deranjantă. Fotoliile vechi, roase, dezmembrate, bucăți de mobilier adunate te miri de unde, bidoane, covoare, burlane, găleți, scaune dezmembrate, toate îngrămădite într-un colț de grădină, sunt de-a dreptul inestetice.

Am întrebat o locatară cui aparțin toate aceste “bunuri”, dar răspunsul nu m-a lămurit pe deplin: „Unui … om! I-am spus și noi că arată urât tot cea a strâns el acolo și a promis că o să le arunce”, spune femeia. Am întărit faptul că tabloul este urât și că ar fi bine să dispară gunoaiele alea de acolo. Am făcut trimitere la acest subiect, în contextul în care am citit zilele trecute în paginile ziarului Deșteptarea despre inițiativa Poliției Locale de a distruge adăposturile improvizate de oamenii străzii prin cele mai neașteptate locuri.

N-ar strica ca aceeași agenți locali să le pună în vedere proprietarilor să elibereze spațiile verzi și de gunoaiele adunate fără rost pe lângă blocuri.

Anca Brumă