Suntem mari consumatori…

Bacaul vorbeste GUNOIGhenele de gunoi arhipline din fiecare zi de luni imi pun imaginatia la incercare. Trebuie sa recunosc ca in cartierul in care locuiesc, firma de salubritate ridica gunoiul cu regularitate. Insa, in weekend, se poate observa cât de mari consumatori de gunoi suntem.

In definitiv, asta producem noi locatarii: gunoi, resturi. Si se tot aduna pentru ca in weekend gospodinele se apuca de mai faca o oala cu mâncare gatita sau un dulce.

Apoi, ne vin musafiri, comandam mâncare fast-food si cumparam câteva bidoane cu bere si un suc „pentru copii”, mai spargem o samânta si o aluna si in final, toate actiunile noastre se rezuma la a aduna gunoi.

Si duc eu un sac, duc vecinii, iar tomberoanele (cele doua) la câteva sute de locatari, devin neincapatoare. Si uite asa, vineri, sâmbata si duminica, ghena de gunoi ajunge sa fie inconjurata de saci multicolori sau pur si simplu de resturile aruncate liber in galeata de gunoi tapetata cu ziare, pentru ca nici in ziua de azi unele persoane n-au descoperit sacii menajeri.

Si cum ghena de gunoi este amplasata in mijlocul strazii, in drum spre scoala, spre piata sau serviciu, imi este dat in fiecare dimineata sa admir si sa inspir mirosul inconfundabil al gunoiului neridicat de câteva zile. Chiar asa, ca tot veni vorba! Mai demult, gunoiul era ridicat pâna sa plece lumea la serviciu. Acum, masinile de gunoi vin dupa ora 9. De ce oare?

Luca Serban