Taximetriștii refuză comenzile pe străzile stricate ale Bacăului!

Am avut surpriza să constat nu doar o dată faptul că taximetriștii refuză să ia comenzile la adresele aflate în zonele unde străzile sunt pline de gropi, șanțuri sau adevărate cratere. O altă categorie de taximetriști – cei care onorează comenzile în zonele vulnerabile pentru mașinile lor – te previn din vreme, anunțând clientul că vor face un mic ocol, tocmai ca să evite o astfel de stradă. Eu am pățit-o cu strada Prelungirea Bradului și strada Ion Luca.

Pe traseu, taximetriștii m-au întrebat dacă putem devia de la traseu alegând o stradă înainte sau una după destinația inițială. La început, propunerea mi s-a părut oarecum deplasată, însă, fiind șofer la rândul meu, am înțeles exact îngrijorarea taximetriștilor. Oamenii mi-au spus că străzile respective omoară pur și simplu mașinile.

Strada Prelungirea Bradului este un adevărat dezastru. Pe lângă faptul că sunt foarte multe guri de canalizare sub nivelul șoselei, ceea ce a distrus-o într-atât au fost săpăturile făcute de proprietarii caselor până la gurile de canalizare. Pentru fiecare racord nou, s-a săpat din nou, iar strada a devenit impracticabilă, în ciuda faptului că este o rută foarte solicitată de cei care locuiesc, muncesc sau au treburi în zona de nord a orașului.

Nu la mare distanță de locul amintit se află strada Ion Luca, distrusă și ea de o serie de lucrări. Șoseaua a fost rașchetată, spartă, tăiată, pentru că în final să primească niște petece de asfalt. Acestea nu au îndulcit prea mult situația, iar strada continuă să fie ocolită de tot mai mulți taximetriști. Sunt convins că există multe astfel de străzi de evitat în Bacău și nu ar strica să le menționăm aici pentru a le face cunoscute și autorităților.

Tudor Pintilescu