Taxiul s-a scumpit abuziv

Am mers zilele acestea cu taxiul și mare mi-a fost mirarea să constat că tariful/km a fost majorat.

Diferența este de la 1,99 lei la 2,50 lei, iar taximetriștii spun că majorarea nu este semnificativă, fiind vorba doar de 50 de bani în plus.

Prețul crește o dată cu pretențiile clientului. Dacă acesta vrea să se deplaseze în afara orașului trebuie să știe că prețul de exterior este 3 lei. Nedumerirea mea vine de la faptul că această creștere de preț nu a fost anunțată!

De regulă, în cazul taximetriștilor, proiectul de modificare a prețurilor ar fi trebuit să fie supus atenției și aprobării Consiliului Local, ceea ce nu s-a întâmplat.

Am încercat să dezleg misterul majorării acestor tarife și am întrebat prin primărie dacă s-a dat vreo astfel de dispoziție sau cum s-o chema ea.

Mi s-a spus că se intenționează organizarea unei dezbateri publice și în funcție de această inițiativă locală se va concretiza vreo decizie sau vreun proiect în sensul modificării tarifelor la serviciile în regim de taxi.

În situația aceasta nu înseamnă că taximetriștii au majorat tarifele abuziv!?! Am văzut taxiuri care aveau afișate prețuri cu 2.00 lei/km, altele aveau 2,50 lei/km, iar altele au rămas la prețul de 1,99 lei/km.

Culmea este că toti taximetriștii pe care i-am întrebat despre modificările de preț mi-au spus că le-a venit o hârtie de la primărie care prevede acest lucru. Pe cine să mai cred?

Dan Ardeoanu