Toata lumea ar avea de câstigat

Bacaul e vraiste. De la trotuare, parcuri, blocuri, pâna la strazi si spatii pentru joaca. E vina autoritatilor, in mare parte, dar si a locuitorilor. Dintotdeauna e debandada si in privinta locurilor de parcare. Fie ca sunt cu taxa sau nu, tot e o nebunie curata. De cel putin 6 ani, trebuie sa port un adevarat razboi cu concitadinii mei care au masini, din cauza locurilor de parcare.

Din pacate, cei mai multi dintre ei, folosesc ilegal aceste spatii publice, marcându-l cu numarul de inmatriculare al autoturismului propriu.

Au falsa impresie ca daca au parcat masina mai multa vreme in acel loc, inseamna ca e dreptul lor exclusiv, nimeni sa nu mai indrazneasca sa mai lase masina acolo. Am fost curioasa sa aflu ce cred autoritatile locale vizavi de acest fapt.

Mi s-a spus ca nimeni nu are dreptul de a ocupa locul de parcare, intrucât primaria nu a inchiriat nimanui locuri de parcare (ma refer la persoane fizice). Eu sunt femeie si nu ma pot lupta cu barbatii, nici macar in vorbe, pentru ca de fiecare data devin badarani si ma jignesc, nu mai vorbesc de tonul pe care-l folosesc.

Seara, când ajung de la munca, trebuie sa ma invârt un timp prin cartier pâna gasesc un loc de parcare, astfel incât sa nu ma trezesc a doua zi cu o hârtiuta in parbriz de la cineva suparat ca i-am ocupat locul. Sau, mai rau, cu masina zgâriata ori vandalizata. Când a nins era si mai greu, chiar imposibil. As fi incântata daca ar veni cineva prin cartiere sa faca ordine, de la Politia Primariei sau altii, sa le explice ilegalitatea celor care si-au permis de atâtia ani sa foloseasca aceste locuri de parcare.

Chiar sa-i oblige cumva, daca e nevoie, aplicându-le amenzi, poate asa-i vor responsabiliza. Ideal ar fi sa se rezolve in mod profesionist problema parcarilor, asa cum de exemplu am vazut in Cluj, in Piatra Neamt sau in multe alte orase civilizate. Toata lumea ar avea de câstigat, si Primaria, si bacauanii.

Crina Coman