Tot noi… !

Un taximetrist băcăuan mi-a confirmat faptul că femeile sunt mai credibile decât bărbații, atunci când, de sărbători, fac comandă la un taxi. Fusesem în vizită la cineva, în afara Bacăului, iar a doua zi, seara, nu mai circula alt mijloc de transport.

Așa că singura soluție era să fac comandă la un taxi, care să mă ducă în oraș. Zis și făcut, însă, greu de finalizat. La dispeceratele mai multor firme de taxi prezenta mereu ocupat. Într-un final, un dispecer preia comanda mea și după ce mă lasă în așteptare câteva secunde, revine și îmi spune că o să fiu sunată de un taximetrist, pentru detalii suplimentare. Nu durează mult și telefonul sună.

Vocea groasă a bărbatului pe care o aud în receptor îmi spune că ajunge la destinație în 10 minute, dar musai e să nu plec cu altă mașină! Închei convorbirea încrezătoare, pentru că înghețasem binișor în ținuta sumară, de sărbătoare.

Mi s-au părut mult prea lungi cele 10 minute de așteptare, însă, mașina a sosit la comandă. Între timp, până să urc în taxi, un bărbat care aștepta și el în stradă l-a rugat pe taximetrist să revină să-l ia și pe el cu un grup de prieteni.

Și-au schimbat numerele de telefon și apoi am pornit spre Bacău. „Să știți că telefonul pe care vi l-am dat a fost un test!, mi-a zis în mașină taximetristul. Dacă mă chema un bărbat și îl simțeam că este băut, nu veneam atâta drum. Am pățit-o de prea multe ori să mă cheme la comandă în afara orașului și până am ajuns, au luat altă mașină. Așa că, de sărbători, prefer să vorbesc cu femeile. Sunt mai paroliste!”

Discuția a continuat pe tema sărbătorilor, iar timpul s-a scurs repede. Am ajuns acasă în siguranță, iar la plată, taximetristul a fost cât se poate de corect.

Ileana Cojocaru