Am auzit, la televizor, ca se izoleaza si se repara blocurile, ceea ce este o initiativa foarte buna, deoarece majoritatea cladirilor sunt vechi si au acoperisul spart, peretii coscoviti si balcoanele crapate. Mai ales cele de pe str. Aviatori, Cornisa, Garii sau Alecu Russo.
La ultimul etaj, ploua in casa si nu se strica un apartament sau doua, se strica si structura blocului. Am vazut si pe Logofat Tautu blocuri mai noi care sunt crapate, innegrite si cu dâre de ploaie. Unii locatari si-au facut singuri reparatii, dar rezultatul muncii lor este ca blocul respectiv e baltat, oamenii varuindu-l cum i-a dus mintea sau cu ce var au gasit mai ieftin in târg.
Efortul lor trebuie insa apreciat, pentru ca, dupa ce a cazut comunismul, multi ani, nu s-a mai facut niciun fel de lucrari. Locatarii asteptau sa vina statul sa le repare terasa si tevile, dar statul abia era in stare sa plateasca pensiile si ajutoarele. Faptul ca primaria a reusit sa faca rost de bani din fonduri externe este laudabil.
Asa, vor fi efectuate lucrari sigure, de buna calitate, cu firme mari. Un alt avantaj este acela ca blocurile vor fi varuite uniform, iar tâmplaria va arata la fel, nu cu geamuri de autobuz sau alte amenajari ciudate si cu acoperis facut din bucati, pe ici eternita, pe colo tabla sau sipci.
Am, insa, o nemultumire, ca cei care au avut decizia nu au tinut cont de vechimea blocurilor. Dau un exemplu concret: pe str. Razboieni, blocul 32 e trecut pe lista, iar blocul 30 nu este, desi e mai vechi si mai degradat. Sugerez autoritatilor sa fie corecte si sa cerceteze mai atent care sunt blocurile care au nevoie mai urgent de reparatii. Trebuie sa existe o ordine.
Petre Marian