Treburi facute pe jumatate

Nu o data s-a spus ca noua, românilor, ne plac in special treburile facute pe jumatate. Anul trecut, Primaria a demarat o actiune care are drept scop modernizarea spatiilor verzi din jurul blocurilor: gazonare, montare de banci, stâlpi de iluminat si asa mai departe.

Proiectul este unul bun, cu atât mai mult cu cât exista zone unde asa-zisele spatii verzi numai verzi nu sunt. Nu stiu când Directia Spatii Verzi va finaliza proiectul, dar stiu ca pâna acum cei de acolo si-au facut treaba doar pe jumatate.

Si aici nu ma refer la faptul ca nu au gazonat sau in unele locuri nu au terminat de montat bancile. Ma refer la faptul ca tot gunoiul rezultat “decopertarii” spatiilor respective din jurul blocurilor a fost lasat in strada si strâns foarte târziu.

Iar in unele locuri nu a fost strâns nici pâna in ziua de azi. Va dau un singur exemplu: zona din spatele Blocului 3 de pe strada Mioritei. Pe 30 decembrie am fost in vizita la o familie care sta pe Mioritei 3, iar in spatele blocului se ridica o astfel de movila de gunoi: crengi, pamânt, bolovani si cine stie ce alte deseuri.

Duminica, 3 ianuarie, am trecut din nou prin zona, iar movila era la locul ei, inghetata, nemiscata si gata sa astepte pâna la primavara. Ca sa nu mai spun ca ocupa un loc de parcare, iar cel care a parcat pe locul respectiv a trebuit si el sa-si lase masina pe jumatate in mijlocul aleii. Oare le este chiar atât greu celor de la Primarie sa-si faca treaba pâna la capat?

David Mihai