Turism temporal

Da! Este vorba de turism in timp, mai exact in trecut. In vremea glorioasa din „epoca de aur”, când stateam pe intuneric. Acest lucru se intâmpla de aproximativ trei saptamâni pe strada Carpati. Seara de seara strada este cufundata in bezna si ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989.

O fi un lucru bun pentru nostalgicii acelor vremuri, dar nu pentru toata lumea. Ma gândesc in primul rând la copii care invata dupa-amiza la scoala „G. Bacovia” si care ies ceva mai târziu de la ore.

Apoi la cei mai in vârsta care au treaba prin cartier la orele serii si care pot suferi accidente din cauza vizibilitatii reduse si a infrastucturii care sufera la capitolul calitate. Si lista ar putea continua. Oamenii din zona sunt suparati din pricina acestui aspect.

Intreaba in stânga si in dreapta, pe la asociatiile de proprietari, pe la autoritati, dar, nimeni nu stie nimic. Asa ca…asta e.

Daca sunteti amatori de turism temporal, sa va amintiti cum aratau strazile cufundate in bezna pe vreme lui Ceasca, sau pentru cei care nu stiu cum aratau acestea, va invitam seara de seara pe strada Carpati. Bucurati-va de o excursie pe cinste! Gratis! Si repede, pâna nu rezolva cine trebuie problema iluminatului public de pe strada Carpati, Bacau, România, octombrie 2014.

Nicu Constantin