Unde e stima fata de cetateni?

Lucrarile de la noul spital dureaza de prea mult timp. Stiu ca trebuia sa se fi terminat pâna acum, apoi sa-l dea in folosinta, in primavara asta sau asa ceva.

Vad ca nu le pasa niciunuia. Credeam ca are legatura ca problemele pe care le are primarul cu justitia. In fine, oricare ar fi raspunsul, problemele cad tot asupra noastra, a oamenilor simpli. De exemplu, cel mai greu ne vine noua, pacientilor care ajungem, o data la nu stiu cât timp, pe la medicii din spital.

Greu, pentru ca in curtea dintre Spitalul Judetean si Sectia de Pediatrie este plin de moloz, prundis si praf, care când ploua se transforma in mocirla, de te ungi pâna la glezne. E toamna si dupa cum se anunta, vor fi ploi in zilele urmatoare.

In curte, nu e amenajat, macar provizoiu, un spatiu pe unde sa treaca in siguranta pacientii. Masinile trec care cum vor, nu se mai respecta nicio regula de circulatie, nimeni nu da prioritate nimanui, ce sa mai vorbim?!, e un haos total.

Cred ca n-ar fi saracit nimeni daca ar fi facut un spatiu cu dale din-alea vechi, strânse de pe unde s-au depozitat cele vechi atunci când s-au schimbat fetele trotuarelor. E o slutie si cred ca ar mai fi, daca cineva s-ar gândi putin la noi.

Pâna la urma, e stima fata de cetatenii Bacaului, ca sunt sanatosi sau sunt bolnavi.

Grigore Moruz