Un alt giratoriu cu probleme

S-a vorbit si s-a scris suficient pentru a nu se intâmpla nimic, “mastodontul” de la Liceul Econimic a ramas la locul lui, in forma initiala, atentia fiind acum atrasa de sensul giratoriu de la intrarea in oras dinspre Moinesti.

Este si acela aproape gata, astfel ca se observa din vârful podului ca va crea destule probleme traficului din zona.

In primul rând, este imens, obturând circulatia din toate sensurile, având in vedere ca traficul va fi mult mai mare, la care se adauga camioane de mare tonaj, unele agabaritice, autobuze si autocare. Oare, se intreaba Maricel Boanta, din Bacau, proiectantul, administratia domeniului public, Politia, nu au calculat ca din fiecare sens este nevoie de trei benzi, de exemplu, de pe Energiei, o masina trebuie sa o ia la stânga, alta inainte, pe pod si alta spre gara, la un moment dat, fiind in acelasi sens trei autovehicule.

Dar daca sunt trei autobuze? Spatiu era suficient, de ce a fost nevoie de o asa de mare roata, mult din acel spatiu ar fi putut fi folosit pentru circulatie, sensul giratoriu, stie toata lumea, distribuie elegant si fluent circulatia. Sau se vor monta si acolo semafoare?

Ar fi prea de tot. Oricum n-ar folosi la nimic, decât doar sa incurce, la fel cum se intâmpla la “Economic”.