Sensurile giratorii…care nu duc nicaieri

Subscriu la articolul pe care l-ati publicat in data de ieri, 21 Octombrie 2013. Intradevar, marea majoritate a sensurilor giratorii din Bacau mai mult incurca decat sunt eficiente.

Totusi, a nu uita ca scopul lor initial este de a fluidiza si eficientiza circulatia, doar ca la noi, aceste sensuri s-au construit cat mai mari, largi, inalte, fix cu scopul de a o incurca. In loc ca in intersectiile noastre sa fie spatiu si sa se creeze cu adevarat 2 sau 3 benzi de circulatie, avem cam 1 banda si jumat. de circulatie, in schimb spatiul destinat sensului giratoriu este mai mult decat generos.

Mai mult, au borduri foarte inalte sau sunt deja inalte, astfel ca, in eventualitatea in care un sofer este “bagaret” cel corect nu are decat sa se duca izbeasca de zidul “sensului giratoriu” si nu are nicio portita de scapare prin a-l escalada (asa cum ai posibilitatea in majoritatea tarilor europene).

Ceea ce este mai deranjant este ca, toate aceste aspecte SUNT semnalate de cetatenii orasului, care circula zi de zi si se izbesc de aceste realitati, in schimb cei ce sunt responsabili de aceste proiecte si le-au si realizat, NU le (mai) vad.

Dar noi cetatenii orasului suntem buni doar cand mergem sa ne achitam impozitele, nu si sa avem idei in folosul comunitatii.