Un oras-mahala, inecat in praf

Iarna pare sa fi trecut, zapada nu prea a fost, dar in urma a ramas multa mizerie, asa cum se intâmpla in fiecare primavara.

Mai zilele trecute, am vazut prin centrul orasului, pe strada dintre Primarie si Prefectura, un utilaj si mai multi muncitori care curatau cu multa râvna trotuarele si bordurile de praful si noroiul adunat si pietrificat in lunile din urma, cât nu prea s-a putut face curatenie stradala cu matura in mâna.

Am salutat prezenta muncitorilor de la salubritate si efortul lor pentru caratarea noroiului, ce da orasului aspect de ulita.

Insa entuziasmul s-a stins când am ajuns pe portiunea de strada dintre Primarie si Tic-Tac. Aici, trotuarele si cel putin jumatate din prima banda de carosabil sunt acoperite de noroi uscat, probabil cel mai mult intins din curtea mlastinoasa a spitalului.

Si ori de câte ori trece o masina, praful se stârneste si se ridica sub forma de nori murdari ce fac aerul irespirabil. Nu doar acolo e situatia asta, iar aspect de mahala se gaseste si prin alte cartiere marginase, acolo unde masina de curatenie nu ajunge niciodata.

Poate ca edilii ar face bine sa mai coboare din autoturismele lor, chiar si cu riscul sa isi murdareasca pantofii lacuiti, si sa ia la pas orasul, ca sa vada lucrurile chiar de la nivelul strazii.

Daniel Floares