Un proiect care prinde “radacini”

bacaul vorbesteS-a tot vorbit de proiectul acela de reabilitare a spatiilor verzi, finantat cu bani europeni, si contestat de multi locatari. Motivele au fost subtiri, ca se strica straturile cu ceapa, ba ca se taie pomii fructiferi sau se distrug gardurile vii, multe ca vai de ele.

Eu am fost de acord, le-am spus si oamenilor, vecinilor, câtiva m-au crezut, altii nu au vrut sa cedeze. De aceea cred ca s-a facut foarte putin din proiect. Ceva tot s-a facut, este si cazul parculetului amenajat intre blocurile care sunt construite intre strazile Neagoe Voda, cu iesire in Mioritei si in Bancii.

A fost rasa toata mizeria de acolo, s-au construit alei peste tot, vor fi si spatii verzi, s-au montat banci, iar iluminatul este alimentat cu panouri fotovoltaice, pe fiecare stâlp. S-a creat un mic spatiu de recreere, de plimbare, sunt copaci care asigura umbra, poti iesi cu cei mici la aer.

Pot veni oameni si de pe alte strazi sa vada, sa se convinga ca este o initiativa foarte buna. Dar, la noi, intâi se da cu barda si dupa aceea ne pare rau. Cu putina intelegere, cu seriozitate din partea Primariei, se pot face lucruri frumoase in orasul nostru.

Aurel Fota