La noi, ca la Botosani! Sau chiar mai rau!

Vrem sa stim si noi cât mai tine cu darapanatura asta din tot orasul? Peste tot, pe unde mergi, imposibil sa nu vezi câte o groapa mare care se casca in asfalt sau printre/pe lânga blocuri. Sunt cartiere unde aproape nicio strada nu mai e intreaga, toate sunt ca dupa razboi. Ok. Cica s-ar fi terminat Stefan cel Mare.

M-as mira. De ce? Pai, s-o fi turnat asfalt, dar ati vazut ce e pe lânga? Trotuarele nu au finisaje, gurile de canal nu s-au ridicat la nivel, resturile de materiale au fost trântite pe marginea drumului. Apoi, e o terasa acolo, care nu se mai termina. S-a facut o parcare ecologica, dar in rest, numai peticeli, ca de obicei. Credeti-ma, stiu ce spun. Apoi, iar sincer va spun, sunt drumuri pe la sate care arata mult mai bine ca strazile de prin Bacau.

Culmea e ca multe dintre lucrari sunt executate de o firma din Botosani. De aceea am si zis ca suntem chiar ca la Botosani, poate chiar mai rau. Acum, Bacaul arata ca Botosaniul: numai gropi, moloz si multi nervi. Sa fie o razbunare a botosanenilor?! Glumesc, desigur. Ma irita, insa, si faptul ca, de exemplu, Primaria Bacau, de asta-vara, a tot facut lucrari prin cartierul meu, cu alei din-alea pavate; dragut, pâna la urma, dar care contrasteaza cu dezastrul de pe Milcov. Ce sa mai spun de Milcov! O rusine.

O rusine pentru orasul asta, pentru noi, pentru cei care ne tranziteaza. M-am gândit, inevitabil, ca asta este cumva semnul disperarii edilului care cheltuie pe fuga niste bani, cine stie daca la anul va mai pupa ceva voturi la alegeri. Ieri, alaltaieri, am vazut ca a mai fost si pe santierul de la Insula. Un dezastru si acolo. Mai bine o lasa cum era, o mai matura putin, o mai spoia cu un var si era mai frumos de ce este acum.

Ca sa nu mai spun ca toata vara am fost privati de acest loc, singura noastra oaza de verdeata, liniste si distractie. In fine, acum mai este cum este, dar ce facem când vor veni ploile sau, mai rau, ninsorile, caci atunci va fi jalea cea mare. Nu cred ca se vor porni atunci sa reasfalteze gropile, ca, pe bune, va fi o mare risipa. Nu ca le-ar pasa unora.

Georgian Alupei