Una calda, alta rece

Eu, dar si vecinii mei, cunoscutii, ne-am bucurat când s-a anuntat si au inceput lucrarile de reparatii si modernizare a strazilor Mioritei, I.L Caragiale si apoi Milcov. De inceput au inceput, este o initiativa laudabila, mai ales ca Milcov nu a mai fost reparata de foarte multi ani.

Insa ceva se intâmpla. Pe Mioritei lucrarile au inceput de anul trecut, s-au facut in sfârsit trotuarele si unele parcari, dar tot nu sunt finalizate in totalitate. De vreo doua luni au ras asfaltul vechi, de la Pod la Margineri si pâna la Bazarul rusilor si nu se mai intâmpla nimic.

Spuneau niste muncitori ca nu mai sunt bani sau ca nu au fost platiti, nu stiu care este adevarul. Mergem zilnic cu masinile pe strada denivelata, ne manânca cauciucurile, efectiv mergi pe ace, deoarece in urma decopertarii strazile au ramas zimtuite, gurile de canal sunt sub nivelul strazii.

Cel mai grav este ca au disparut semnalizarile stradale pentru trecerile de pietoni, cine nu cunoaste zona poate produce accidente urâte. Intre Suruburi si intrarea pe Izvoare, acolo unde au fost placi dedesupt, nu poti merge cu mai mult de 10 kilometri la ora, distrugi motorul, consumi benzina, traficul este ingreunat.

Nu sunt cârcotas, v-am spus ca este o treaba buna, dar de ce nu au decopertat atât cât puteau asfalta? Am auzit ca lucreaza mai multe societati, nu-i rau, insa trebuiau corelate in timp lucrarile. Pe Energiei cum s-a putut asfalta in timp record? Un raspuns ar trebui sa-l dea cineva.

Costel Iosub