Una calda, una rece

Zilele trecute, in zona unde-mi plimb de obicei catelul, am observat ca un grup de muncitori de la Spatii Verzi, curatau iarba care crescuse la baza bordurilor. Lucru neobisnuit, as zice, pentru ca, pâna acum, nimeni nu o mai facuse, de ajunsese sa creasca iarba mai inalta ca bordura.

Iata, imi zic, o masura buna, printre atâtea lucruri care lasa de dorit in urbea noastra. Nu la fel as fi spus si despre gluma pe care primaria o facuse mai acum o luna (probabil, se mai intâmpla si in prezent, dar nu am vazut eu), când, probabil, din lipsa de inspiratie, trimisese niste utilaje mari sa curete si sa spele (stropeasca) aleile din parc.

O munca total inutila si ineficienta, in acelasi timp, pentru mastodontii care, cica, igienizau aleile, mai mult imprastiau gunoiul, il mozoleau cu apa, nicidecum nu-l strângeau.

Cred ca mai eficienti ar fi fost lucratorii cu târnacopuri, care nu consumau motorina, dar macar curatau de mizerie stradutele. Daca nu cumva primaria a facut reduceri de personal. Dar, stiti cum e – una calda, una rece, c-asa e vara.

Valerica Strungaru