Unde ne sunt gospodarii?

bacaul vorbeste buruieni parculete

A fost odata, nu demult, un…proiect. Da, unul pentru infrumusetarea acestui oras. Sigur ca, putem gândi ca, la mijloc, ar fi fost si un pesches, ca la mai toate proiectele de pe la noi.

Asta numai daca ne amintim ce rumoare a fost printre bacauani când s-a aflat cât costa o banca sau un stâlp de iluminat. In fine, e vorba despre acele parcuri mici dintre blocuri, locuri de relaxare, cu alei si iluminat fotovoltaic, avem unele si in zona Milcov.

Habar n-am cum s-a decis alegerea zonelor unde s-au facut aceste obiective, nici nu mai conteaza, faptul fiind petrecut deja. Ideea n-a fost deloc rea. Problema mea este ca locurile sunt toate in buruiana. Si mai mult ma doare ca, dupa ce primaria a facut ceva ca sa ne fie mai bine (nici nu mai conteaza din banii cui), nimeni dintre locatari nu se ingrijeste de acel loc.

Stiu ca, teoretic, nu e treaba locuitorilor zonei, ci a primariei, dar haideti sa fim oameni, chiar nu te râcâie pe retina când vezi ca banii tai sunt in buruiana? E pacat, pentru ca o ideea generoasa, in esenta, este neglijata de public.

Adica, chiar nu s-a vazut niciun gospodar care sa dea de doua ori cu coasa? Macar asa, ca sa faca un pic de miscare. Cred ca bine ar fi ca alesii locali sa puna pe tapet o lege locala care sa oblige asociatiile de locatari sa-si faca o minima curatenie macar sub geam.

Nu vreau s-ajungem ca pe vremea lui Ceausescu, poate va amintiti, atunci, orice loc dintre blocuri era folosit, de s-a ajuns sa-si puna oamenii si rosii sub balcon. Sa-si faca ordine macar in perimetrul asociatiei.

Corina Maftei