Unii construiesc, altii darâma

De cel putin un an am observat ca spatiile verzi din Bacau arata mult mai bine, mai ingrijit. Bunaoara, Parcul Cancicov are mai multe spatii deschise in locul hatisurilor de vegetatie de odinioara, chiar sI mobilierul stradal arata parca mai bine, sunt multe flori in centrul orasului, Parcul Catedralei e deja un loc cautat de cetateni, iar in cartiere, printre betoane, au aparut parcuri mici si oaze de verdeata.

Acum am vazut ca si Parcul Trandafirilor este infrumusetat, iar toate acestea sunt lucruri minunate, fiindca si frumosul din jur contribuie la buna dispozitie a bacauanilor. Din câte am auzit, multe dintre aceste lucruri s-ar datora noului director de la Spatii Verzi, un tânar care are simt estetic si mintea deschisa.

Din pacate, se pare ca nu sunt bani prea multi alocati acestui domeniu, fiindca s-ar putea face alte si alte lucruri frumoase care sa schimbe aspectul orasului si sa ne incânte. Dar si mai rau imi pare când vad tot felul de tineri iresponsabili, unii vandali de-a binelea, care distrug corpurile de iluminat public, rastoarna mobilierul stradal sau fura florile.

Pentru acestia, nici o amenda nu ar fi prea mica, daca educatie nu au primit nici acasa si nici la scoala, iar politia locala nu isi face treaba.

Nadia Covaci