Sperante de mai bine

Se vorbeste tot mai des in ultimul timp ca anul 2014 este ultimul an al crizei economice care ne-a adus atâtea necazuri si ne-a adus la sapa de lemn. Iata ca de câteva zile se vorbeste si ca vom trece la euro.

Insa nu cred ca sunt singurul care vede in propriul buzunar ca va mai dura mult sa iesim din criza si ca inca suntem prea saraci ca sa ne permitem luxul de a ne compara macar cu alte tari membre ale Uniunii Europene. Pe acolo se câstiga de cinci-zece ori mai mult decât la noi, iar ei tot se considera in criza.

Pai va dati seama ce ar insemna sa avem salarii de trei mii de euro? Mi-e si greu sa imi imaginez ca din câteva salarii mi-as rezolva o multime de probleme urgente, cum sunt cele de sanatate sau restantele la banca. Dar va mai curge multa apa pe Bistrita pâna atunci, fiindca am mai auzit ca abia peste vreo 20 de ani vom ajunge la jumatate din puterea de cumparare a occidentalilor.

Asa ca nici nu cred ca mai apuc vremurile bunasatarii, deci ramân cu picioarele pe pamânt si abia astept salariul urmator, fiindca ultimul deja s-a terminat.

Nelu Florea