Va rog sa urmariti raspunsul administratiei

Stimate Domnule Primar Dudau Costel,

Vă adresez această scrisoare pentru că v-am respectat și încă vă mai respect. Nu mă îndoiesc de intențiile dumneavoastră fundamental să zicem corecte, nu mă îndoiesc nici de faptul că puteți să le împliniți, așa cum ați realizat ceva pentru Zemeș. Ca mulți zemeșeni am sperat ca Zemeșul, în mandatul dumneavoastră, să intre în era normalității. Asta înseamnă, înainte de toate, ca deciziile să fie luate pe baze raționale.

Îmi amintesc discuțiile pe care le aveam la primărie sau pe unde ne mai întâlneam: dumneavoastră din situația de primar iar eu din situația de cetățean (pe atunci membru în partid). Și dumneavoastră și eu aveam dreptate în ceea ce susțineam, cu privire la lipsa locuilor de muncă, apa potabilă, angrenarea tinerilor să practice fel de fel de activități în timpul liber. Însă au rămas doar vorbe…

Speram ca prin schimbarea directorului școlii din Zemeș să aducă un plus la educarea copiilor însă nu a fost să fie, se știa că sunt numiți pe criterii politice. În decurs de doi ani ați schimbat doi directori, sunteți la al treilea.

Ați câștigat mandatul. Nu în condițiile în care l-au câștigat majoritatea candidaților PSD, ci din situația, în care ați fost acuzat de multe lucruri în timpul campaniei și chiar fără alianță cu alte partide. Este un mare merit.

Acum au trecut mai bine de doi ani de când sunteți în funcție. Doi ani în care am tăcut, nu am criticat nimic, chiar am spus în jurul meu că Zemeșul are acum perspectivă. Cine spune că nu vede o schimbare minte. Dar nu aici este cheia pentru Zemeș. După o perioadă neagră, oricine era mai bun prin comparație cu fosta administrație. Realitatea este că Zemeșul a stagnat în ultimii 8-10 ani. Mergeți la Tamași, Măgirești, Mărgineni și veți vedea cât de mult au progresat față de Zemeș.

Realitatea este că Zemeșul încă mai are foarte multe avantaje competitive față de alte comune din județ . De aceea Zemeșul are nevoie să recupereze într-un ritm exponențial timpul pierdut. Nu doar să progreseze incremental. Asta se aștepta de la dumneavoastră, nu doar să fiți un primar care, pentru că primește 200 de like-uri pe facebook, decide un proiect sau altul.

Stimate Domnule Primar Dudau Costel,

Pentru că țin la comuna în care am învățat, la comuna în care m-am născut, la comuna în care am copilărit, doresc să trag un serios semnal de alarmă, pe care vă rog să-l receptați ca venind din partea unui cetățean ce nu mai activează în politică (încă) .

SUNTEȚI PE DRUMUL GREȘIT. Pentru că vă concentrați pe imagine nu pe realitate, pentru că lăsați gruparea dinozaurilor din PSD să vă domine economic, pentru că luați drept exemplu politicieni-spoială și nu oameni serioși, ca dumneavoastră, greșiți pentru că vă imaginați că succesul se măsoară în like-uri pe facebook. Dar cel mai grav: greșiți prin modul în care luați deciziile, de multe ori punându-i pe unii zemeșeni împotriva altora, deși există soluții pentru a-i împăca pe toți. Nu luați decizii cu fața la sondaje, luați decizii cu fața la zemeșeni: că sunt tineri sau bătrâni, iubitori de cluburi sau de liniște, sportivi sau sedentari, studenți sau pensionari, părinți sau copii.

Greșiți pentru că nu ați făcut nimic să atrageți tinerii să facă alte activități decât să joace fotbal și să stea prin barurile zemeșene. În alte localități administrația locală este interesată de soarta cetățenilor…
Aveți în mână o comună, și niște oameni, care nu au nevoie de șmecherii ieftine din primărie pentru a vă aprecia. În unele locuri din România poate merge un primar șmecher. La Zemeș, nu!

Aveți o popularitate care vă permite să faceți lucruri chibzuite și nu să vă irosiți timpul cu trucuri ieftine patentate de cei din jurul dumneavoastră. Sunteți deasupra acestor lucruri. Pentru că nu m-am uitat la sondaje sau la clientela politică, ci m-am uitat la interesul copiilor. Repet: distrugeți pânza de păianjen din jurul dumneavoastră și, chiar dacă veți fi primar doar un mandat veți rămâne ca primarul care a redat demnitatea comunei.
Greșiți pentru că cedați, sistematic și de dragul liniștii, intereselor economice ale grupurilor PSD. Chiar colegii dumneavoastră socialisti se plâng de asta. Pe la colțuri, e drept. Da, PSD vă torpilează zilnic și știți acest lucru. Dacă nu le știți, le veți afla curând. Sunt notorii firmele PSD care căpușează Primăria. Oricine vă poate spune care sunt oamenii PSD care sunt lângă dumneavoastră -aparent- dar de fapt vă parazitează, vă informez că există un lucru care nu iartă: examenul realității.

Greșiți pentru că nu priviți la modelele de succes ci la cele de spoială. Aveți însă șansa unică în Bacău de a da exemplul. Uitați-vă la Ionică Câdă. Uitați-vă la Bădic Mihaela. Uitați-vă la alți colegi socialisti: Veronica Donțu, de exemplu. Ei sunt oameni cu realizări consolidate. Veți avea mult mai mult de câștigat, și dumneavoastră și Zemeș, dacă îi luați pe ei drept model și nu pe Victor Ponta, Dragoș Benea sau Viorel Hrebenciuc, fiecare în felul său o spoială. Gândiți generos, nu mărunt! Conduceți Zemeșul cu ochii la oameni, și gândul la proiecte, nu cu ochii la sondaje și gândul la imagine.

Greșiți pentru că vă imaginați că popularitatea se măsoară în numărul de like-uri pe facebook. Dacă ar fi așa, doamna Udrea are infinit mai mult succes decât dumneavoastră sau decât mine: când pune pe facebook o poză cu pantofii ei preferați, are mii de like-uri în câteva minute. Și e normal să fie așa: interesul pentru pantofi al oamenilor este mult mai mare decât cel pentru vreo năzbâtie politică a unui primar sau consilier. E adevărat că nu aveți opoziție reală. Da, e adevărat, cei din opoziție sunt slabi și fără vlagă. Dar asta nu înseamnă că nu aveți probleme reale. Încercați măcar să dați răspunsurile la întrebările noastre adresate până acum, în fața oglinzii. Și nu doar când vă bărbieriți dimineața. Veți vedea că nu sunteți convingător.

Stimate Domnule Primar Dudau Costel,

Obișnuit cu sloganuri „scurte și la obiect” de genul „jos Băsescu” și „Udrea are tocuri” probabil că îmi veți reproșa că am folosit multe cuvinte. Îmi asum exprimarea in extenso a ceea ce cred că e nevoie pentru Zemeș.
V-am scris aceste rânduri pentru că încă sper că aveți resursele să fiți un primar de bună credință. Vă cer să îmi răspundeți, cel puțin la această scrisoare, dar să fie scrisă de dumneavoastră.. Vă cer răspunsuri concrete la chestiuni simple . Avem vrun viitor noi tineretul în această comună??? Daca , da, care este ??? Vă rog, să răspundeți și zemeșenilor prin lucruri concrete.

Vă doresc mult succes!

Cu respect,
Spatariu Vasile