Vreau cosuri de gunoi in cartier!

Bacaul vorbeste PAHARE 2Locuiesc pe strada Bicaz din municipiul Bacau si vreau sa va semnalez o situatie care ma preocupa personal. Lipsa cosurilor de gunoi stradale ma scoate din sarite de fiecare data când am de aruncat câte ceva la gunoi.

In cartierul meu, acestea lipsesc cu desavârsire. Recunosc ca mi-a luat ceva vreme sa ma disciplinez si sa ma autoeduc cu privire la aruncatul resturilor menajere in locurile special amenajate si nu la intâmplare, pe strada. Mi-au trebuit câtiva ani sa traiesc intr-o tara civilizata ca sa invat cât de importante sunt aceste lucruri marunte, de bun simt pâna la urma. Am un copil mic si de fiecare data când iesim la plimbare este aproape imposibil sa nu trebuieasca sa arunc un ambalaj de la o prajitura sau vreo coaja de banana.

De fiecare data caut cu disperare un cos de gunoi ca sa ma debarasez de resturile de mâncare, dar nu gasesc. Cosurile de gunoi lipsesc in zona Scolii “Octavian Voicu”. Stau si ma intreb daca este atât de costisitor ca municipalitatea sa se ingrijeasca de acest lucru. Ne dorim cu totii un oras curat, nepoluat, insa autoritatile nu sunt in stare sa ne ofere minimul necesar.

Inteleg ca in ultimii ani s-au facut numeroase disponibilizari si la salubritate nu mai exista personal, nu mai exista disponibilitate, insa noi nu suntem in stare sa ne strângem propriile gunoaie. Am vazut ca in zona centrala a orasului s-au tot schimbat cosurile de gunoi. N-am nimic de obiectat in privinta aceasta, insa stau si ma intreb ce s-a intâmplat cu vechile cosuri.

Acelea nu puteau fi montate in cartiere? Conteaza sa fie frumos si curat doar in buricul târgului? In lipsa cosurilor de gunoi stradale ce-o sa facem cu pachetul de tigari, paharul de cafea, servetele umede sau coaja de banana? Le aruncam pe jos sau purtam cu noi un sac menajer pâna la cosurile stradale din centrul orasului?

Iustin Burca