Vreau şi eu lumină pe aleea mea

Doresc să semnalez un fapt poate minor pentru cine citeşte, destul de important pentru mine, care mă lovesc zilnic de el. Pe drumul de la serviciu spre casă, traversez parcul aflat în spate la fostul „Spicu”, ca să mai scurtez calea.

De luni de zile, pe acolo nu se vede nici un bec, iluminatul public este deficitar ca să nu spun că nu funcţionează, ceea ce este destul de ciudat, pentru că e o zonă tranzitată, mai ales că e în apropiere de parc, în spatele magazinelor din centru.

Şi pe acolo trec cetăţeni care merită să fie în siguranţă, care merită condiţii decente chiar şi pe o stradă care nu e fix în centru, care merită o lumină care nu bate doar la blocurile unde locuiesc aleşii.

Vrem să fim trataţi corect indiferent de traseul pe care îl parcurgem, dacă se întâmplă să se intersecteze cu vreo stradă mai importantă sau nu. Nu mai vreau să menţionez de pericol, să mergi prin întuneric rugându-te să nu fii prins de portofel sau geacă. Vă rog, dacă tot s-a promovat schimbarea, să fie peste tot, şi pentru cei de la strada principală şi pentru cei care stau mai la dos.

Iuliu Protopopescu