O soluție pentru cei care ne curăță zăpada pe stradă

Vă sun, pentru că simt că mă lupt cu morile de vânt, acum, în plină iarnă, și sunt, ca sa mai și glumim, ca meșterul Manole: ce curăț dimineața, seara se strânge la loc (el zidea, eu dau la lopată). Și nu din vina mea. Concret, vă spun ce mă revoltă.

Stau pe strada Bicaz. Dimineața ies și eu, ca tot omul, și îmi curăț de zăpadă trotuarul din fața casei. Așa fac toți vecinii mei. Stăm la case, pe tronsonul de la bariera de la Poliție, până aproape de fosta Școală nr. 8.

Așadar, deszăpezim cu toții trotuarul, apropo, strada de care vă zic, pentru cine nu cunoaște zona, are doar un singur trotuar, pe partea noastră, pe cealaltă parte fiind calea ferată, deci curățăm zăpada, iar spre seară, vin cei cu utilajele și aruncă toată zăpada de pe stradă înapoi în porțile noastre.

A doua zi am luat-o de la capăt și iar am pățit pocitania. Nu zic, trebuie curățată și strada, dar altfel, nu așa. Cum? Păi soluția e atât de simplă: cei de la deszăpezire vin pe strada noastră dinspre barieră spre școală, cu lama pe dreapta.

Ar trebui să vină de pe contrasens, eventual noaptea, ca să nu încurce pe nimeni, deci să vină de la scoală spre barieră și așa toată zăpada din lamă este aruncată spre calea ferată, care e urcată deja pe un dâmb, deci fără niciun pericol pentru traficul feroviar.

Apoi a doua lamă, în spate, strânge totul și gata. Își fac și ei treaba cum trebuie, rămânem și noi cu trotuarul curat. Nu e mai simplu așa? Am tot sperat că le vine lor ideea, am încercat și să stau de vorbă cu domnul de pe mașina cu freză, dar nu am avut sorți de izbândă. De aceea vă spun dumneavoastră, poate așa mă fac și auzit.

Eu sunt de bună credință, nu vreau să mă cert cu nimeni, dar haideți să ne facem treaba toți cum trebuie! Sper ca dimineața următoare să nu o iau de la capăt cu aceeași problemă.
Vă mulțumesc,

Ion Măcinici

PS: Sesizarea a fost primită ieri dimineață pe telefonul redacției 0749.258.814. Pe același telefon am fost sunați, la prânz, și de Elena Mazilu, care semnala o situație asemănătoare, dar pe strada Bacovia 61.