“Indicatii pretioase” de la prietenii europeni

“O masura aberanta gen UE, luata de personaje crescute in borcan. Am crescut cu laptele muls de bunica de la vacile din gospodarie, si ca mine alte sute sau mii de generatii. Probabil ca producatorul român trebuie sa dispara si sa prospere cei ce produc ,,chimicale ecologice”.

Cititorul nostru face referire la un material aparut in ziarul nostru, cu titlul: “Laptele muls manual, interzis in piete!” (Desteptarea, miercuri, 11 septembrie, pag. 3), in care este vorba de o noua nazdravanie a Uniunii Europene, transmisa, pe cai oficiale si României, ingrijorata de pericolul consumarii laptelul muls manual de catre taranii nostri (pardon! – fermierii) si comercializat in piete.

Imi amintesc ca, acum câtiva ani, tot stimabila institutie europeana obliga taranii sa se doteze cu case de marcat, pentru a elimina coruptia, frauda, in procesul de comercializare a patrunjelului si morcovului, cultivate pe cele doua straturi din fata casei.

Iata cum suna Directiva: De la 1 ianuarie, pentru a se respecta normele comunitare in domeniu, taranii sunt obligati sa se doteze cu mulgatoare electrice, bazine speciale pentru racit laptele. Pretul acestor utilaje se ridica la 250 euro un mulgator si 500-800 de euro un bazin de racit, tot electric.

Când fermiera lelea Florea vine in piata cu patru litri de lapte, de la singura vaca din batatura, trebuie sa aiba in buzunar si un certificat de conformitate (!), eliberat dupa efectuarea unui set de analize, care costa, si ele, vreo 50 de euro/ animal, la care, normal, mai adaugam si consumul zilnic de energie electrica, plus transportul pâna la piata.

Europarlamentarii, comisarii, consilierii, specialistii de la UE parca sunt picati din Luna, vor cu tot dinadinsul sa scoata din circuit taranul autohton, vaca autohtona, sanatoasa, hranita pe islaz, care da un lapte gras, bogat in proteine si sa promoveze firmele, concernele multinationale, care comercializeaza, dupa spusele unui fost ministru al agriculturii, dat afara pentru indrazneala lui, “chimicale ecologice”, ambalate frumos in cutii de plastic (!), la preturi duble, muls electric direct din pungile cu lapte praf.

Sa-l bea ei, dimineata, pe stomacul gol, dupa cum spunea si cititorul nostru.