IN BACAU E CEL MAI SCUMP SA TE CASATORESTI !!!

O scurta vizita la starea civila Bacau, m-a facut sa constat ca e foarte scump sa te casatoresti ….

Pe langa faptul ca Statul Roman nu incurajeaza in niciun fel casatoriile, te mai si usuca de bani (in ciuda faptului ca o mare parte din salariul pe care te trudesti sa-l castigi luna de luna, merge la Stat sub forma diverselor contributii).

Mai exact, daca doresti sa te casatoresti IN BACAU in ziua de sambata sau duminica, taxa de oficire este de 100 ron la sediul starii civile, 500 ron daca soliciti ca oficierea sa fie la biserica si 1000 RON pentru oficiere in alta locatie (pentru multi este un salariu castigat intr-o luna).

Ma intreb, care este justificarea acestor sume si unde merg acesti bani ??? Mai ales ca TOATE DOAMNELE care lucreaza acolo, sunt maxim deranjate de orice intrebare adresata lor (de parca au fost fortate sa isi aleaga acest job …).

Aceleasi angajate, sustin cu tarie ca este GRATUIT sa te casatoresti de luni pana vineri. OARE ??? Daca lipsesti o zi de la serviciu si nu esti platit in acea zi, se numeste ca este gratuit ?

Sau daca, trebuie sa platesti o masa in plus, pentru acei cativa invitati care sunt alaturi de tine, se numeste ca e gratuit ??? In concluzie, e mai scump sa te casatoresti in Bacau, decat in orice alt judet mare din Romania (Iasi, Bucuresti, Timisoara, Cluj …)

NICOLETA