Pericol de electrocutare pe strada Bradului!

Vreau sa semnalez la aceasta rubrica o problema care ma preocupa in calitate de parinte. Punctual, pe strada Bradului nr. 5 sunt mai multi stâlpi de iluminat public, ale caror fire de curent nu sunt izolate/protejate corespunzator.

Zilele trecute, copilul meu de 4 ani, curios din fire, se indrepta fix catre niste astfel de fire, când am inghetat de spaima! Nu exista niciun fel de protectie. Caseta metalica in interiorul careia trebuiau sa stea firele respective lipseste cu desavârsire, iar manunchiul de cabluri sta imprastiat la voia intâmplarii.

Sa lasi aruncate niste cabluri electrice mi se pare o lipsa totala de responsabilitate din partea celor care au in administrare stâlpii de iluminat stradal. Fie ca suntem adulti sau ca vorbim despre copii, trebuie sa ne gândim la siguranta noastra, a tuturor. Iar aceasta siguranta trebuie sa o avem inclusiv atunci când trecem pe lânga un stâlp de iluminat.

Ca sa intelegeti mai bine durerea mea, ar trebui sa va puneti in pielea unui parinte care are un copil mic, imprevizibil de cele mai multe ori, la aceasta vârsta. Ar trebui ca cei responsabili sa se aplece mai mult spre problemele care ii privesc direct pe cetateni. Nici nu cred ca sunt costisitoare acele casete de protectie, incuiate altadata, pentru siguranta bacauanilor.

Pavel Ulici