Cel puțin două bănci din Parcul Trandafirilor sunt distruse. Mai exact, șezutul lor a fost distrus. Dată fiind situația la fața locului, există două explicații: fie este vorba despre rezultatul direct al vandalilor, fie este vorba despre efectul degradării.

Prima bancă, cea din imediata apropiere a fântânii arteziene este într-un grad avansat de degradare. Scândura spătarului, dar și cea a șezutului au atins un înalt grad de putrefacție. Aproape că nici nu era nevoie de intervenția directă a vandalilor, ca șezutul instabil să cedeze la cea mai mică atingere.

În imaginile pe care le-am surprins, se vede clar că lemnul a putrezit, din cauza umidității. Trecând la cel de-al doilea exemplu, la banca aflată în apropierea foișorului din același parc, aici se vede clar că scândura a fost ruptă de picior de om.

Vandalii au aplicat lovitura de grație, fără a se gândi vreo clipă la efectele faptelor lor. Astfel stând lucrurile, am zis să vă scriu la această rubrică și să le semnalez celor de la Direcția de Servicii Publice situația existentă în Parcul Trandafirilor.

Acum, sincer să fiu, nici nu mai știu cine se ocupă de întreținerea parcurilor și a spațiilor verzi, pentru că mi-a spus președintele asociației de proprietari că primăria externalizează niște servicii. Cu sau fără servicii proprii, poate se găsește careva să repare băncile stricate.
Eusebiu Pătru