Sunt indignat de faptul ca o zona atât de frumoasa precum Parcul Dendrologic Hemeius nu este accesibila publicului larg.
Am vrut sa petrec câteva ore in aceasta oaza de liniste si sa le impartasesc copiilor mei câteva din tainele bogatiilor care se afla in acest parc. Duminica, toate cele trei intrari in Parcul Dendrologic Hemeius erau ferecate.
Am incercat toate cele trei porti si am dat peste un paznic care spunea ca este program de vizitare doar in timpul saptamânii, intre orele 8 – 14. Mi se pare penibil sa pui un astfel de orar in conditiile in care in acest interval de timp majoritatea oamenilor sunt la serviciu, iar copiii sunt la scoala.
Omul respectiv mi-a mai spus ca pot intra in parc „cu aprobare speciala” cei care vor sa-si faca fotografii pentru albumul de nunta, mai exact cei care se programeaza pentru o sedinta foto in natura.
Pacat ca nu ma incadrez nici in orarul lor, nici la capitolul nuntasi, insa, fac parte dintre acei oameni care vor sa se bucure de frumos si doresc sa le impartaseasca si altora din frumusetea naturii. Mi-ar fi placut sa le spun copiilor la fata locului (si nu de la poarta ferecata) ca Parcul Dendrologic Hemeius ocupa 49 de hectare si se prezinta ca o padure veritabila care contine peste 1.300 de specii de arbori si arbusti, specii rare si autohtone.
Pacat de indicatoarele montate in comuna care te indruma catre „Ansamblul Castelului Cantacuzino Pascanu Wandenburg”, catalogat drept monument istoric. Asa ca, ii rog pe cei in drept sa deschida publicului larg Parcul Dendrologic Hemeius ca sa invatam istoria si biologia la fata locului!
Vasile Daraban