A venit barza!

Bacaul vorbeste BARZA 2 septBarza a venit la etajul doi al blocului nr. 5 de pe strada 22 Decembrie! Sa fi fost invitata, asteptata sau pusa pur si simplu acolo?!? Vorbeste lumea ca in blocul cu pricina ar stat chiar un june-prim de pe la Politia Locala.

Vecinii spun ca nu e insurat, insa curteaza de ceva vreme o domnisoara. Oricum ar fi si la ce-ar folosi, barza cu pricina este de mare inspiratie asezata la geam. Ma gândesc ca poate fi o invitatie adresata barbatilor pentru cresterea natalitatii sau vreun mesaj pentru iubita.

Sau poate ca statea si barza la umbra, pe caldura asta de toamna! Spun ca mi-a placut ideea in sine, pentru ca era deschisa fereastra incaperii iar lucrul acesta te trimitea cu gândul la povestile pe care ni le turnau parintii când eram mici. Stiti voi! Treaba cu … barza aduce copiii! Cica asta ar fi deja rasuflata! Zilele trecute am auzit alta „explicatie” traznita: cum ca barbatul merge la padure sa caute „samânta” si când o gaseste i-o aduce femeii!!!

Mi-a smuls un zâmbet in coltul gurii explicatia mamicii catre fiul care intreba cum apar copiii pe lume. Eu chiar am crezut o vreme in faza cu barza care aduce copii in cioc si ii lasa la usa sau la fereastra. Tocmai din aceasta cauza mi-am zis ca o ilustratie mai graitoare ca asta nu puteam gasi. Si cum imaginea de fata mi-a descretit fruntea, mi-am zis ca n-ar fi rau sa va impartasesc si voua acest sentiment.

Descretiti-va fruntile si lasati-va purtati de imaginatie! Uneori face bine la minte si la suflet. Pe cuvânt!

Anca Rugina