Adevărul care nu doare precum prostia..

…că dacă ar durea 90% din români s-ar tăvăli de durere. De pe site-ul onorabilului ziar, există la acest link http://www.desteptarea.ro/topul-liceelor-dupa-numarul-elevilor-calificati-la-olimpiadele-nationale/ un top al meritocrației băcăuane.

Se vede clar cum colegii de renume din județ ocupă DETAȘAT locurile fruntașe, fiind în același timp și locurile unde inteligența băcăuană este pregătită pentru “decolarea” către universități de renume din România și de multe ori către alte meridiane pe burse asigurate de mari centre universitare din restul lumii.

Ei, acum vine partea interesantă și plină de…jeg -să-i spunem- a acestei nații: nu mai departe de două săptămâni, în paginile aceluiași distins cotidian băcăuan descoperim cum că la Bruxelles, la nu-ș ce sindrofie organizată cred că “așa cum e normal” pe banii contribuabilului, au fost prezentați ca reprezentanți ai urbei noastre niște – să le spunem cu multă indulgență, “studenți”- de la un colegiu din cartierul Gherăiești renumit mai mult pentru trandafiri și inchiziția aplicată bietelor victime ale habotniciei părinților.

‘Oi fi io ateu, dar explicați-mi Domniile-voastre cum se face că din 53 de olimpici de la Gh. Vrânceanu nu s-au găsit 5 eminenți care să merite biletul de avion până în capitala noastră Europeană, în schimb din cei 3 popi premianți ai respectivului colegiu catolic s-au găsit CHIAR 5 să fie translocați?!…sau poate s-au înmulțit pe drum.

Nu țin partea nimănui, ci doresc corectitudine și în țărișoara asta a noastră…dar dacă stau bine și mă gândesc uitându-mă la locul din grafic, cred că și eu care am terminat “Saligny-ul” acum 15 ani eram mai îndreptățit decât catolicii să merg la Bruxelles.

Costel