Farmaciile fac ce vor?

Poate reuseste cineva sa-mi explice de ce un medicament eliberat pe reteta il gasesti gratuit intr-o farmacie, iar in alta “aproape” gratuit, adica mai trebuie sa dai 50 de bani. Nu e o suma mare, intr-adevar, dar nu e logic si nu stiu daca e corect.

Daca reteta este compensata suta la suta, medicamentul este pe lista celor gratuite, vorbim de aceeasi firma producatoare, de ce anumite farmacii isi trag niste bani? Ce inseamna acesti bani? Sunt comisioane? Au voie farmaciile sa faca ce vor? Ma gândesc ca toate farmaciile au incheiat acelasi tip de contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Daca farmaciile au libertatea sa impuna ce conditii vor, ce rost mai au listele trimise de Ministerul Sanatatii cu medicamente gratuite si compensate? Nu mai spun ca unele farmacii parca te testeaza sa vada daca ai ceva informatii in domeniu.

La una, medicamentul pe care il ceream nici nu era in baza lor de date ca fiind gratuit. Când am intrebat de contractul cu CAS, au incercat de pe un alt…calculator si l-au gasit pe lista gratuitelor. Fiecare incearca sa te pacaleasca. Daca merge, merge!

Olga Tudor