Medic in Romania, medic in Germania

Sunt Ciprian, nascut in BC; acum locuiesc – din pacate sau din fericire in Germania, langa Stuttgart. Am citit articolul si comentariile referitoare le blocul destinat medicilor ce vor fi angajati la Spitalul Municipal Bacau si sunt trist sa vad dezamagirea oamenilor fata de medici precum si lipsa lor de respect fata de munca acestei categorii sociale.

Si noi suntem medici dar in aceasta tara si ne simtim cu adevarat respectati, prin salarii si mai ales prin atitudinea respectuasa a pacientilor!

Daca in RO medicii sunt intelesi ca inamici ai populatiei, atunci se produce o eroare profunda! Stiti cata ani de scoala am facut? 6 ani de facultate si 5 de rezidentiat.

Stiti cate examene am dat? Sute! Si mai stiti ce salariu are un medic cu atat scoala in tara noastra? 2000 lei cu tot cu garzi! Si acum: stiti ce salariu brut am aici? 4400 Euro, fara garzi, care, brut sunt platite cu 200 de euro si cu zi libera a doua zi dupa garda.

In RO am fost obligati sa muncim de dimineata de la 8 , toata ziua, toata noaptea de garda si a doua zi pana la cel putin ora 14. Este uman? Mai poate cineva sa fie dragut, sa zambeasca si sa dea randament cand la usa sunt zeci de pacienti?

Iar daca pe langa bani nici respect minimal nu se mai acorda medicilor, atunci avem o directie total gresita! Aici ma simt respectat si munca este tratata la adevarata ei valoare! Si nu mai sunt privit ca un milog, desi am aceeasi scoala si aici si in tara mea!

Deci, Bacaule, Romanie, trezeste-te si respecta oamenii de valoare. Medici, ingineri, profesori, preoti si toti care merita respect! Asa ne putem si noi intoarce acasa, unde ne dori si unde ne este locul! Cu respect!

Ciprian