„Aici sunt banii dumneavoastra”

N-am nicio indoiala ca asfaltul nou asezat pe strazi da mult mai bine fata de „gluma” pe care unii o numesc drumuri europene. Sigur ca, acum, nu o sa pretind ca soselele sa arate coala de hârtie (desi, ar cam trebui, dupa atâtia ani care au trecut de la revolutie, sa avem strazi macar ca in Albania).

Dar, as fi incântat sa vad ca macar lucrurile se fac in stil profesionist, cu simt de raspundere. Exact ca si cum, acolo, ar fi chiar proprii bani, adusi de acasa. De exemplu, prin Bacau, de un an si ceva se tot lucreaza la strazile de peste tot.

Ceea ce nu e rau, chiar daca, parca, am senzatia ca se actioneaza cam dezorganizat. Dovada, blocajele care s-a format in trafic atunci când s-au inceput lucrari in tot orasul, inclusiv pe pasarela de la Narcisa. In fine, ceea ce consider neprofesionist este modul in acre se lucreaza acum la asfaltarea strazii energiei.

Adica, la cum muncesc meseriatsii de acoloo (vorbesc de tehnica lor) tare mi-e teama ca asfaltul nu va tine nici o iarna. Arata ca si cum ar fi o joaca de copii, unde nu poti sa ridici prea mari pretentii. Ma gândesc, totusi, ca acolo se vor cheltui niste bani, ca o fi de la buget or de la UE, n-are importanta, ideea e sa nu fie aruncati banii pe fereastra.

Altfel o sa fie râsu-plânsu, ca in melodia aia „Aici sunt banii dumneavoastra”.

Artim Greblaru