Amenda pentru cine nu primeste caldura

Ne trimite un mesaj, din Canada, un bacauan plecat de mai multi ani din tara. Are o tenta ironica, insa l-am publicat pentru informatiile cuprinse si pentru, eventual, un termen de comparatie.

“Ca sa realizati inca o data, daca mai e nevoie, in ce hal de pestera sinistra traiti gratie parlamentarilor pe care i-ati ales si in general a politicienilor aflati la putere in ultimii 23 de ani, sa va povestesc cum e in Canada, tara unde, nu-i asa, e frig 10 luni pe an.

Asadar, legea spune ca de pe 1 septembrie pâna pe 1 iunie, adica pe durata anotimpului rece, temperatura din orice casa si incapere locuita din Canada nu poate sa fie mai mica de 21 de grade Celsius.

Altfel spus, daca traiesti cu chirie, de pilda, iar tu nu ai 21 de grade, vine Politia, constata, si proprietarul blocului ia amenda care se ridica, in cazul corporatiilor, la 100.000 de dolari, iar in cazul persoanelor fizice la 25.000 de dolari (adica atunci când ai inchiriat un basement, de pilda, de la o persoana fizica, intr-o casa).

Nu s-a auzit in veci de probe tehnologice, de oprirea apei calde pentru un singur minut, fie vara sau iarna, de oprirea curentului vreodata, de vreun bec spart pe strada, de vreun câine comunitar, de claxoane la nunta, de o hârtie aruncata pe jos, de buluceala la intrarea intr-un mijloc de transport, de salarii platite doar când are chef angajatorul, de politicieni a caror usa nu e larg deschisa pentru orice cetatean etc.

Evident, in Canada nu traiesc oameni cu doua capete si patru maini, care fac posibila o astfel de viata!”

Oare aceasta initiativa a CET-ului nu este cam tarzie?Sau incearca sa faca front comun cu toti acei localnici care prefera sa primeasca caldura in momentul in care chiar ingheata in casa?Au fost atatea zile in care temperatura a fost mai mica de 10 grade si nu s-a luat nicio masura.Si se explica atunci interesul celor de la CET care tin cu dintii de orice prorietar,dar care nu ofera deloc servicii?