Stadionul cu bucluc

Bacaul nu mai are, din pacate, nici stadion, dar nici echipa de fotbal. Cea actuala e mai mereu perdanta si probabil ca adversarii se bucura când au meci cu ai nostri, fiindca au punctele ca si asigurate.

Au fost vremuri si mai bune, când suporterii populau tribunele si simteau adrenalina competitiei. S-a dus timpul. Stadionul a intrat in renovare, lucru bun in teorie. In practica, insa, treaba merge ca la noi, fiindca teremenele de executie sunt depasite.

Se vorbeste ca s-a sapat prea mult, ceea ce afecteaza instalatia de drenaj, ca iarba ar fi trebuit deja insamântata, ca asta se va intâmpla abia la primavara, ca exista ricul sa se piarda finantarea. Tribunele au si ele nevoie de reparatii capitale, fiindca la cum arata acum par ca isi cer mai degraba demolarea.

S-a mai vorbit despre un stadion nou, undeva la marginea orasului, greu accesibil marii mase de microbisti, si asa decimati de lipsa de performante.

Nu doar fotbalul e vaduvit de lipsa unei arene. Mai sunt si alte sporturi care ar avea nevoie de un spatiu unde sa se desfasoare in conditii omenesti. De amintit doar atletismul, fiindca tot de pe actualul stadion au plecat sa cucereasca lumea campioni cu performante cântarite in aur.