Aparatura moderna, dar inutila, la Spitalul Municipal

Am citit in ziarul „Desteptarea” despre tergiversarea lucrarilor la Spitalul Municipal si constat cu tristete ca deja vad acelasi tipar tipic românesc, de a incepe o lucrare, dupa care costurile tot cresc, iar lucrarea nu se mai termina pâna nu isi umplu buzunarele toti „baietii destepti”.

Insa ce constat eu in plus la Spitalul Municipal este ca autoritatile s-au grabit sa cumpere aparatura medicala, care acum sta depozitata, in asteptarea zilei când se va inaugura institutia.

Ma intreb, insa, la ritmul in care evolueaza astazi tehnologia, daca nu cumva toate aceste aparate nu vor ajunge la un moment dat piese de muzeu, depasite moral. Acum or fi moderne, dar cu ce ma incalzeste acest lucru daca nimeni nu poate beneficia de ele?

Poate ca intr-o buna zi, când vom avea spital nou, va trebui cumparata alta aparatura, iar aceasta va ajunge donatie pentru vreun dispensar sau spital marunt, care acum nu are nici de unele. Alti bani, alta distractie. Si tot din buzunarul nostru.

Ce-i drept, nimeni nu stia ca firma care lucra la spital va da faliment, iar lucrarile vor fi oprite. Insa graba cu care a fost cumparata aparatura nu este tocmai in regula, nu e o treaba gospodareasca. E o simpla parere, a unui bacauan care este constient ca a contribuit si el la plata acestei aparaturi, prin taxele si impozitele pe care le achita la Primarie.

Viorel Danculea