Autobaza din parcările blocurilor

Doresc să atrag atenția Primăriei Bacău asupra unui aspect care s-a generalizat, fiind în creștere de la o zi la alta. În zona în care locuiesc – Pasajul de la Narcisa – dar și în întreg orașul Bacău, foarte mulți șoferi ce lucrează la diverse firme de transport persoane sau de distribuție în fiecare seară aduc acasă autoutilitarele societăților comerciale, microbuze de pasageri, cât și autoutilitare de marfă și le parchează pe domeniul public.

Aceștia ocupă locurile de parcare și ale altor persoane generând astfel haos între toți posesorii de parcări pentru autoturisme. Aceste locuri sunt stabilite la mica înțelegere, între proprietarii de autoturisme. Dar prin nerespectarea acestor reguli și prezența autovehiculelor despre care am amintit, se iscă un lanț de probleme în plus.

Acești transportatori și distribuitori au transformat domeniul public într-o autobază de transport. Pentru a verifica cele prezentate, un echipaj mobil al Poliției Primăriei s-ar putea deplasa, la lăsarea serii, să constate că această situație chiar există și să ia măsurile care se cuvin.

Mai ales că, din câte știu, există o preocupare a Primăriei să reglementeze situația locurilor de parcare, inclusiv prin impunerea unei taxe lunare, pe care aș plăti-o dacă nu ar mai fi cazul să caut loc de parcare din cauza unor mașini care nu au ce căuta în locul respectiv.

Mihai Vanghele