Avem târg de masini. Dar si haos. Pâna când?

Am fost dimineata (duminica, 11 ianuarie 2015) in Târgul de masini din Serbanesti. Il stie toata lumea. Ce ma doare e ca se cunosc si problemele care se creaza in zona, in fiecare duminica, din cauza acestui târg, si nimeni nu ia nicio masura. Am stat in mijlocul strazii, minute bune, sa vad imaginea de cosmar. Credeti-ma, e legea junglei acolo.

Am vazut oameni care circulau dupa cum ii duceau capul, masinile erau parcate peste tot, si pe stânga si pe dreapta soselei principale, pietonii traversau printre autovehicule. Blocaje, nervi, claxoane. Am vazut si o masina de Suceava care incerca sa-si faca loc prin acel haos si ma intrebam oare ce impresie am lasat noi, bacauanii, acestor turisti care au ales sa-si petreaca week-endul la noi, in Bacau, si sa se cazeze la unul dintre hotelurile din zona târgului? Ce o sa spuna acesti oameni, când ajung acasa la ei? Sau or sa mai vina vreodata in Bacau? Nici nu vreau sa-mi inchipui cum ar fi când o Salvare trebuie sa treaca prin zona, pentru o urgenta, sau vreo masina de Pompieri, care trebuie sa ajunga imediat la un incendiu …

Se vorbea, la un moment dat, ca se schimba locatia acestui târg de masini, undeva in zona Milcov, daca nu ma insel, sau mai incolo, vizavi de cimitirul Sarata. De ce nu se face ceva? Chiar nu se poate gasi o solutie sa nu ne mai facem de râs si sa nu mai blocam, in fiecare duminica, traficul in zona Podului Serbanesti? Asta ma intriga. Ca problema persista de ani de zile si nimeni nu face nimic.

A… si inca ceva. Cât am stat in zona (si nu e prima data când merg la târgul auto si observ acest fapt) nu am vazut niciun politist care sa incerce sa coordoneze traficul de acolo. Niciunul. Oare cât mai trebuie sa strigam, ca sa ne auda cei in drept? Faceti ceva, domnilor, cu acest târg! Daca nu-l mutati, organizati macar o parcare ca lumea pentru cei care vin sa-l viziteze. Chiar nu se intelege ca nu se mai poate asa?

Valentin Mitrut