Avem un (singur) parc. Ce facem cu el?

05 05-BACAUL VORBESTE stalpiVad ca se lucreaza in Parcul „Cancicov”, in mai multe sectoare. Nu stiu proiectul, dar, ma gândesc ca stiu oamenii ce fac.

Doua probleme am a va spune. Una: Au disparut noua stâlpi care formau acel complex artistic, de la intrarea in Parc, dinspre Colegiul Pedagogic. Nu stiam ce lipseste de acolo, când am observat ca a mai ramas doar un stâlp, din cei 10.

Nu mai are niciun farmec, din ceea ce a gândit initial artistul. Au fost furati, i-a pus pe foc cineva asta iarna? Un raspuns trebuie sa existe. Poate il gasim in ziarul Desteptarea.

A doua problema: daca tot se lucreaza, sugerez responsabililor cu peisagistica, cu frumosul si utilul prin acelasi (singurul) parc din oras, sa reloce toate acele chioscuri de pe aleile principale, dar, mai ales, cele din centrul parcului, de la fântâna arteziana (parca si ea trebuia modernizata). In zilele frumoase acolo este o aglomeratie ca la mitinguri, numai de biciclete pentru copii, tiroliana, icoane, jocuri gonflabile nu-i loc, unde mai pui si zgomotul infernal.

Tot acolo se dau cu rolele tinere si tineri, cu viteze ametitoare. E parc sau stadion? Zona trebuie aerisita, parcul este pentru plimbari, recreere, discutii, socializare, picnic. Parcul este mare, sunt zone nefolosite, mai ales cea dinspre Muzeul de Naturale, spre calea ferata. De ce trebuie inghesuite toate pe centru? Nu-i o idee buna? Astept sa citesc si alte opinii ale bacauanilor.

Calin Strat